0593 - 331336

Westeinde 49 9431 CD Westerbork

Bakkerij Van der Westen

Bakkerij Van der Westen

Bakkerij Van der Westen

Zonnemaire is dé biologische bakker van Nederland. Ons biologische brood wordt twee keer per week door de familiebakkerij Van der Wersten uit Waspik (Noord-Brabant) geleverd. Het bedrijf heeft een groot assortiment aan biologisch en biologisch-dynamisch brood, broodjes, banket en gebak. Er wordt zowel gebakken met tarwe en spelt als met speciale granen zoals rogge, kamut, haver en emmer. Daarnaast heeft Zonnemaire op een andere locatie (in Made) een eigen glutenvrije bakkerij. Met huismerk Liberaire biedt de bakkerij een zorgvuldig samengesteld glutenvrij en lactosevrij assortiment aan. Zo is er voor iedereen en alle dieetwensen wat wils!

Met recht is Zonnemaire een familiebedrijf te noemen. In 1950 werd de bakkerij opgericht door vader en moeder Van der Westen. Eind jaren ’70 maakte zoon Ad kennis met de biologische sector en langzaam werd er een overgang naar biologische productie gemaakt. Vanaf 1980 produceert het bedrijf volledig biologisch. Inmiddels werken kinderen Gerrie, Randy, Eddy, Timmy en Wendy ook allemaal in de bakkerij. Ze volgden allemaal een bakkersopleiding en hebben inmiddels hun eigen positie in het bedrijf gevonden.

Bakkerij Van der Westen

Eerlijk geproduceerd en ambachtelijk gebakken

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Zonnemaire hoog in het vaandel. Daarom kiezen ze bewust voor het gebruik van alleen biologische grondstoffen. Bij de biologische teelt wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of pesticide en ook vindt er bij de zaadwinning geen genetische manipulatie plaats. Steeds vaker wordt Nederlandse tarwe voor de producten van de bakkerij gebruikt. Deze is met de grootste zorg exclusief op Nederlandse boerderijen voor Zonnemaire geteeld. Ook in productie, verpakkingsmateriaal en transport maakt Zonnemaire steeds bewustere keuzes en blijven ze innoveren.

Bij Zonnemaire hebben ze liefde en passie voor hun vak. Ze hechten veel waarde aan een duurzaam en verantwoord productieproces. Zo wordt het graan versgemalen tussen ambachtelijke molenstenen. Het deeg wordt handmatig gemengd en gekneed en krijgt daarna alle tijd om te rijzen. Vervolgens wordt het brood in traditionele ovens gebakken, wat het z’n originele smaak geeft. Ook alle taarten worden met de hand vervaardigd en met het grootste oog voor detail door de meesterbakkers afgewerkt. Bij Zonnemaire komen verantwoorde productie, eerlijke ingrediënten, puur bakkersambacht en bezieling samen. En dat proef je!

Ben je op zoek naar iets specifieks? Vraag het ons gerust, we kunnen het altijd voor je bestellen!