0593 - 331336

Westeinde 49 9431 CD Westerbork

Bakkerij Van Esch

Bakkerij Van Esch

Bakkerij Van Esch

Familiebakkerij Van Esch is een ambachtelijke bakkerij uit Groningen die zowel brood, banket als gebak maakt. Van generatie op generatie doorgegeven, hebben ze zich toegelegd op het ambachtelijke vakmanschap, waarbij zorg, liefde en passie voor het maken van kwalitatief hoogwaardige en verantwoorde producten centraal staat. In Peize wordt het unieke regionale en biologische brood van Bakkerij Van Esch gebakken, wat wij op donderdag geleverd krijgen.

Begin vorige eeuw begon overgrootvader Geert van Esch een bakkerij met kruidenierswinkel in de boerderij van zijn schoonvader in Norg. Enkele jaren later nam zoon Jan Bastiaan het stokje van zijn vader over en vandaag de dag staat alweer de vierde generatie Van Esch aan het roer. In ruim 120 jaar heeft het familiebedrijf zich steeds meer toegespitst op het bakken van brood en banket en sinds 2015 bakken ze ook biologisch brood.

Bakkerij Van Esch

Unieke regionale granen

Bijzonder aan het biologische brood van Bakkerij Van Esch is dat het met authentieke graanrassen uit de Waddenregio gebakken wordt. Dit zijn oude tarwesoorten zoals Cardos en Ommelander tarwe en het oude roggeras Sint Jans Rogge, afkomstig van biologisch akkerbedrijf Het Geweide Hof in Garmerwolde. Het oerspelt Oberkulmer Rotkorn is afkomstig van biologische bedrijf Landgoud in Kloosterburen. De granen worden door biologische molen Mole ’t Lam in het Friese Woudsend vermalen tot meel.

Culinaire kwaliteit

Bakkerij Van Esch hecht veel waarde aan deze bijzondere afkomst. Zoals ze zelf zeggen: “als broodbakkers willen we culinaire kwaliteit leveren. Dan moet je dus alles weten over je ingrediënten en hoe je de beste smaak aan je product kan geven.” In de bakkerij wordt het meeste werk met de hand verricht en krijgt het brood alle tijd om te rijzen. Het brood wordt op een ovenvloer gebakken, zo ontstaat een knapperige en krokante korst. Het resultaat is een lekkere en pure smaak. Naast de biologische SKAL-certificering, is het brood ook nog beloond met het Waddengoud-certificaat en daarmee ook een landelijk Erkend Streekproduct. En daar zijn ze bij Bakkerij Van Esch maar wat trots op!